14/12/2014

WEIHNACHTEN IN BERLIN


Pieni kuvaushetki museosaarella.


Vähän isompia koristeita kuin Suomessa.

KaDeWe (Das Kaufhaus Des Westens) on Euroopan toiseksi suurin tavaratalo Lontoossa sijitsevan Harrodsin jälkeen. Tavaratalo on täynnä ihania vaatteita, kenkiä ja joulukoristeita.

Joulumarkkinat
Superhyvää ruokaa Block House nimisessä pihviravintolassa.

Starbucks kahviloita löytyi melkein joka nurkan takaa. Kahvilat olivat siellä suurimmaksi osaksi isoja, kaksikerroksisia ja niissä oli sohvat/nojatuolit. Herkku- ja kahvivalikoima oli paljon laajempi kuin Suomessa.Olin äitini kanssa viimeviikolla viikonloppulomalla Beliinissä. Kaikki oli siellä niin ihanaa ja jouluista. Söimme paljon hyvää ruokaa. Rentouduimme ihanassa hotellissa. Ja tottakai shoppailimme. Berliinin loma toi niin paljon lisää energiaa arkeen ja motivoi ainakin saksan kielen opiskelun suhteen.

Ensimmäisen päivän aikana ehdimme käydä Pergamonin museossa sekä uudessa museossa (Das Neue Museum), jossa on tällä hetkellä esillä arvokas ja ainutlaatuinen Nefertiti patsas. Niiden lisäksi kiersimmme kauppoja (ehdoton suosikkini Hollister löytyi sieltä onneksi myös kahdessa kerroksessa). Ja viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä kävimme joulutorilla (Das Weihnachtsmarkt). Joulumarkkinoilla kierreltäessä meni koko ilta. Musiikki soi, ihmiset nauroivat ja herkut tuoksuivat. Mastoimme myös glögiä. Äiti alkoholilla ja minä ilman oli muuten aivan erimakuista kuin Suomessa, ehkä jopa parempaa.

PS. Lisää kuvia seuraavassa postauksessa.
No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment! :)