20/02/2015

GRÜß GOTT!

Untitled
St. Anton am Arlberg on perinteinen alppikylä Itävallan länsiosassa. Kylästä lähtee monia hissejä vuorille ja alueella on paljon  laskettelurinteitä.
Untitled
Aurinkolaseillekin oli pitkästä aikaa käyttöä.
Hiihtoloman viettäminen Alpeilla oli tervetullut hengähdystauko kouluvuoden väliin. Laskettelu vuorilla on aivan erilaista kuin Suomessa: rinteet ovat pitkiä ja maisemat upeita. Laskettelun ohessa on ihana pysähtyä idylliseen kahvilaan lounaalle tai kahville. Gulaschsuppe ja Apfelstrudel ovat perinteisiä itävaltalaisia herkkuja, ja niitä tulikin syötyä useamman kerran. Ruoka tuntui tällä matkalla olevankin koko ajan mielessä ja nälkä ei ainakaan päässyt tulemaan. Runsaan hotelli-aamupalan, rinteessä syödyn lounaan, sekä iltapäivän kakkujen lisäksi illalla hotellilla oli vielä monen ruokalajin illallinen. Ilokseni joka paikassa otettiin allergiat hyvin huomioon ja kaikissa ravintoloissa oli erillinen ruokalista allergikoille. Iltapäivällä saavuttiinkin jo takaisin Suomeen, mutta  matka oli kokonaisuudessaan tosi onnistunut ja rentouttava. Säät eivät olisi voineet olla paremmat ja auringonpaisteessa jopa ruskettui  hieman.

- Isa

Untitled
Illallisille oli kiva pukeutua vähän hienommin.
Untitled
Jumiuduin kokoamaan joka aamu lähes samanlaisen aamupalan: mysliä ja kuivattuja hedelmiä soijamaidon kera sekä tuoreita hedelmiä ja teetä. Jospa kotonakin jaksaisi aina leikata hedelmiä valmiiksi.
Meillä oli hyvä tuuri säiden suhteen: Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta joka päivä ja lämmitti mukavasti.

2 comments:

  1. Ai että mä tahdon lasketteleeeee :(

    ReplyDelete
  2. Alpeilla oli kyllä tosi ihana laskee :) varsinkin kun ainakaan Etelä-Suomessa ei ole ollut kunnolla lunta :/

    ReplyDelete

Thank you for your comment! :)