24/06/2016

EASY LUNCH TIP: SWEET POTATO BURGERS

Bataattiburgerit 11

Uusien ruokalajien kokeileminen on aina hauskaa –varsinkin jos lopputulos on yhtä herkullinen kuin nämä bataattiburgerit. Kokosimme Teresan kanssa burgerit jääkaapista löytyneiden aineksien pohjalta. Pihvinä toimi paistettu tofu ja paistoimme lisäksi myös kesäkurpitsaa. Uskaltauduimme myös ostamaan vegaanista juustoa, joka sopi hyvin burgereihin. Burgerien väliin teimme kastikkeet soijajogurtista ja avokadosta. Burgereista tuli puolivahingossa täysin vegaanisia, joten ne sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Burgereista on helppo muokata oman maun mukaisia täyttämällä ne haluamillaan täytteillä.

Bataattiburgerit:

1 bataatti
"pihviksi" esimerkiksi tofua (esim. kylmäsavutofua), kasvispihvejä tai vastaavaa
kesäkurpitsaa
(vegaanista) juustoa
salaattia

kastikkeeksi esim:
– jogurttikasike: pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla maustettua (soija)jogurttia
– avokadokastike: muussattua avokadoa, joka on maustettu suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla 

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese (ja tarvittaessa kuori) bataatti ja leikkaa se 1-2 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pellille leivinpaperille ja sivele niiden pintaan hieman oliiviöljyä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes bataatit ovat hieman ruskistuneet ja pehmenneet. 

2. Paista tofu ja kesäkurpitsaviipaleet pannulla. Valmista haluamasi kastikkeet ja muut täytteet.

3.  Kokoa burgerit ja nauti! 

It's always nice to test new recipes – especially when the result is as tasty as these sweet potato burgers. We made the burgers with Teresa simple based on what we found in the fridge. We filled the burgers with fried tofu, zucchini, vegan cheese, salad and avocado and yogurt sauce.  Our burgers turned out to be completely vegan but you can easily alter the recipe to your own taste. 

Sweet potato burgers:

1 sweet potato
fried tofu and zucchini
(vegan) cheese
salad

Sauces:
– yogurt sauce: (soya)yogurt, seasoned with salt, pepper and lemon juice
– avocado sauce: mashed avocado, seasoned with salt, pepper and lemon juice

1. Preheat the oven to 225 degrees Celsius. Wash the sweet potato (and peel if necessary). Slice it into 1-2 cm thick slices. Lay out onto a baking sheet and drizzle with olive oil. Roast in oven for 15-20 minutes.

2. While the sweet potato slices are roasting, fry tofu and zucchini slices on a pan with olive oil. Season with salt and pepper. 

3. Assemble the burgers and enjoy! 

Bataattiburgerit 3
Bataattiburgerit 10

2 comments:

Thank you for your comment! :)