09/08/2016

LENTIL QUINOA BURGERS

Lentil quinoa burgers 6

Innostuttiin yhtenä sateisena päivänä tekemään itse hampurilaisia. Päätimme kokeilla jotakin sellaista, mitä ei yleensä voi tilata ravintolassa. Leivoimme sämpylät ja täytimme ne linssi-kvinoapihveillä ja  avoadokastikkeella. Lisukkeeksi teimme bataattiranskiksia. Sämpylöiden ohje löytyy Isan leivontablogista, täältä. Pihvien ohjeen löysimme Vegaanin keittiössä -kirjasta. 
Lopputulos oli tosi herkullinen, mutta näiden tekemiseen kannattaa varata hieman enemmän aikaa - varsinkin jos tekee kaiken alusta asti itse, niin kuin me teimme. 

Linssi-kvinoapihvit, 4 kpl:

1/2 dl kvinoaa
noin 3 dl vettä
ripaus suolaa
1 dl vihreitä linssejä
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus kanelia
2 tl kasvisliemijauhetta
1/2 dl kauraleseitä
1 rkl perunajauhoja
1 pieni sipuli hienonnettuna

1. Huuhtele kvinoa ja keitä se keskilämmöllä paksuksi puuroksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää kattilaan vettä pikku hiljaa keittämisen aikana. Kun kvinoa on kypsää (noin 10 min ) valuta tarvittaessa kvinoasta ylimääräinen vesi pois. 
2. Huuhtele linssit ja keitä ne toisessa kattilassa pehmeiksi. Mausta keitinvesi suolalla.
3. Yhdistä joukkoon muut aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Anna pihvimassan vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
4. Lisää pihvimassaan hiukan kauraleseitä tai öljyä, jotta massa on helposti muotoiltavaa. Taputtele massasta uunipellille leivinpaperin päälle neljä reilunkokoista pihviä. Paista pihvejä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Voit paistaa bataattiranskalaiset pihvien kanssa samaan aikaan.

Avokadokastike:

1 avokado
1 rkl tahinia
1/2 dl maustamatonta (soija)jogurttia
1 rkl sitruunamehua
suolaa

1. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai muussaa haarukalla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 



Lentil quinoa burgers 4
Lentil quinoa burgers 2

2 comments:

  1. Nam, näyttää tosi hyvältä! Täytyy kokeilla joku päivä ☺.

    ReplyDelete

Thank you for your comment! :)