20/09/2015

QUINOA PORRIDGE

Kvinoapuuro 2


Ihanaa syksyä kaikille ja pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta. Viimeisten viikkojen aikana tekemistä on ollut joka päivälle vähän liikaakin, eikä ensi viikolla alkava koeviikko ainakaan vähennä kiirettä. Mielessä on myös käynyt ajatus, riittääkö aika blogin pitämiseen, mutta bloggaamisesta on muodostunut minulle jo niin mieluisa harrastus, että lopettaminen ei tunnu sopivalta vaihtoehdolta. Postauksia tulee ehkä harvemmin, mutta innostus bloggaamiseen on ainakin säilynyt :) 

Tänä aamuna kaipasin vaihtelua joka aamuisen kaurapuuron tilalle, joten sain vihdoin aikaiseksi kokeilla keittää kvinoasta puuroa. Maustoin puuron kanelilla ja oli kyllä vähintään yhtä hyvää kuin kaurapuuro! Puuron pitäisi kypsyä 15-20 minuutissa, mutta itselläni kvinoan kypsyminen täysin pehmeäksi kesti jostain syystä lähemmäs puoli tuntia. Sunnuntaiaamuna odotteluun oli aikaa, mutta  kiiresten aamujen mikrokaurapuuron korvikkeeksi tästä puurosta ei ole. Ehkä sen ihanan maun salaisuus piilee juuri siinä, että näin sen tekemiseen paljon enemmän vaivaa, kuin aamupalaan yleensä. 


KVINOAPUURO, YHDELLE:

1dl vaaleaa kvinoaa
3 dl manteli- tai kauramaitoa
hyppysellinen suolaa
ripaus kanelia

lisukkeeksi esimerkiksi banaania, pakastemarjoja, pähkinöitä ja siemeniä

- Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä. Mittaa kattilaan kvinoa ja puolet maidosta sekä suola. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes kvinoa on täysin pehmeää. Lisää loput maidosta puuron joukkoon keittämisen aikana. Mausta kanelilla. 
- Nauti puuro haluamiesi lisukkeiden kanssa.

-Isa

Kvinoapuuro .1JPG

Kvinoapuuro 5

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment! :)