16/04/2015

QUINOA SALAD


Eilen sain vihdoin kokeiltua kvinoaa ruuanlaitossa. Maistoin itse kvinoaa ensimmäisen kerran puuron muodossa pari viikkoa sitten Kevätmessuilla. Tykästyin makuun heti ja puuron lisäksi se sopii tosi moneen. Netistä löytyy monenlaisia ohjeita kvinoasalaatille ja itse laitoin salaattiin kaikkea mitä kaapista löytyi: avokadoa, pakastemaissia ja -papuja, tomaattia, cashewpähkinöitä ja siemeniä.  Salaattia on helppo muokata oman maun mukaan ja se on helppo ottaa vaikka evääksi. Alkuperäisen ohjeen löysin Kokit ja potit -blogista. 

Seuraavaksi aion kokeilla keittää kvinoasta puuroa, vaikka tykkään ihan perus kaurapuurostakin. Kvinoa ei nähtävästi ollut liian erikoista veljelleni ja isällenikään, sillä puolet keittämästäni kvinoasta oli mystisesti kadonnut. Kai sitä sitten voi luulla riisin erikoislajikkeeksi.... 

- Isa

Kvinoasalaatti lähikuva

Kvinoasalaatti, kahdelle
1 dl kvinoaa
2 dl kasvislientä
tilkka öljyä

1 pussi pakastemaissia 
1 pussi ohuita vihreitä pakastepapuja
1-2 avokadoa
kirsikkatomaatteja tai tomaattia
(tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa)

1/2 dl sitruunamehua tai limetin mehua
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
chilirouhetta, suolaa ja mustapippuria

Lisäksi pähkinöitä ja siemeniä

1. Huuhtele kvinoa siivilässä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 15 minuuttia) välillä sekoittaen. Lorauta kypsän kvinoan joukkoon tilkka öljyä, sekoita ja anna jäähtyä. Kvinoan voi keittää vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.

2. Keitä pavut ja maissi pussien ohjeiden mukaan. Paloittele avokado ja tomaatit ja sekoita kvinoan joukkoon papujen ja maissin kanssa. Silppua halutessasi korianteria tai lehtipersiljaa päälle. 

3. Valmista kastike sekoitamalla limetin mehuun vähitellen öljy. Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi chiliruoheella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, öljyä tai hunajaa. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle halutessasi pähkinöitä ja siemeniä.

Kvinoasalaatti lautasella
Äitini oli ostanut vielä kevätkääryleitä, jotka sopivatkin hyvin kvinoasalaatin kanssa syötäväksi.


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment! :)